Lief Ego, Dank Je Wel!

Lief ego, dank je wel! Voor alles dat je voor mij hebt gedaan. Je hebt zoveel voor me gedaan, dat ik sterk genoeg was om jarenlang te overleven. Wat had ik zonder jou moeten doen, lief ego?!

Uit angst verkeerd te zijn of niet goed genoeg, uit angst om niet loief gevonden te worden en doordat ik me niet gezien en gehoord voelde, heb ik mijZelf aan de kant gezet en weggestopt. Ik heb mijn Zelf ontkend en niet geluisterd naar het roepen van mijZelf, dat via mijn emoties, gevoelens en klachten via mijn lichaam mijn aandacht vroeg.  Ik was bang en dacht machteloos te zijn.

Ik heb je onderschat, lief ego. Ik heb je als de slechterik gemaakt, als boosdoener, als degene die mij onrecht aandeed. Terwijl jij je uiterste best deed om mij staande te houden. En oh, wat is je dat goed gelukt! Het is je lang gelukt, lief ego, totdat het lijntje brak en mijn lichaam het opgaf en zelfs mijn denken. Omdat ik nog steeds niet goed luisterde naar mijZelf moest mijn Zelf heel hard roepen. Nu kon ik er niet meer omheen.

Dank je wel, lief ego. Je mag er zijn. Je bent de beste. Echter, ik ga je wat meer op de achtergrond zetten. Mijn Zelf is harder gaan roepen en ik kies er nu voor om te luisteren, te kijken naar mijZelf en te leren begrijpen wat Ik bedoel, wat Ik te zeggen heb. Ik ga leren vertrouwen op wat Ik 'weet', zodat ik dat kan kiezen en ga doen wat goed voor mij is. Ik vertrouw erop en aanvaard dat mijn leven precies goed is zoals het is en was, want alles is alleen ervaring. Ik kies er nu voor om die ervaring bewust in mijn voordeel in te zetten voor mijzelf.

Ik kan nog wel angst voelen om verkeerd te zijn, om niet goed genoeg te zijn, het niet goed te doen. Echter, ik weet dat het een gevoel is gebaseerd op een oude gedachte. Een gedachte die niet waar is. Ik weet nu dat ik dat ik naar die gedachte mag luisteren, maar het niet hoef te geloven. Ik weet nu dat ik het gevoel dat de gedachte oproept mag toelaten en erkennen, door er zonder oordeel aandacht aan te geven. Ik leer steeds meer te houden van mijzelf en jou, lief ego. Zo ook van mijn Zelf, MIJZELF, wie ik in wezen ben.

Ik leer dat ik Liefde BEN en dat ik prachtig BEN en precies goed genoeg! Ik besef me ook dat ik krachtiger ben dan ik me ooit voelde en kan die kracht nu ten gunste van mijzelf en de wereld om mij heen inzetten. 

Dank je wel, lief, subliem ego en welkom stralend, goddelijk Zelf!