Usui Reiki Ryōhō

Wat is Usui Reiki Ryōhō?
De naam Usui Reiki Ryōhō betekent letterlijk: Usui Spirituele Energie Heelwordingsmethode. 
Het is de naam die is gegeven aan de spirituele leer van de Japanner Mikao Usui vanaf ongeveer 1922. Deze spirituele leer was gericht op harmonie met jezelf en je omgeving, geluk en spirituele groei.

Usui Reiki Ryōhō is de voorloper van de bekende Reikimethode die door Hawayo Takata naar het Westen is gebracht. Usui Reiki Ryōhō zoals wij dat vandaag de dag in het Westen kennen is in feite een reconstructie van het meer oorspronkelijke Japanse onderwijs van Usui-sensei. Het focust niet op behandelingen door middel van handoplegging zoals het populaire Westerse systeem, maar op geluk, harmonie en spirituele groei. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de oorspronkelijke niveaus, meditaties en technieken uit de oorspronkelijke spirituele leer. 

Graden of niveaus
De methode bestaat uit drie graden waarop je kunt leren, te weten: Shōden, Okuden en Shinpiden.

Waarvoor kan Usui Reiki gebruikt worden?
Reiki hersteld het zelfgenezend vermogen van het lichaam, het kan ingezet worden voor een groot aantal klachten. Zo kunnen spanningsklachten en stressklachten zoals hoofdpijn, spierpijn, hartkloppingen, enzovoorts allemaal afnemen/ verdwijnen door een aantal Reiki behandelingen.

Cursus/Inwijding 
Voor diegenen die Reiki (universele levenskracht) op de meer oorspronkelijke wijze willen toepassen en willen leven, zijn de cursusdagen met uitleg over deze spirituele leer, oefeningen en behandelingen heel geschikt. Bij deze Reiki-vorm hoef je anderen niet aan te raken. Verder worden de symbolen die je krijgt ook niet uit het hoofd geleerd, maar je leert ze te voelen. Door deze symbolen te voelen heractiveer je bepaalde frequenties die reeds in jou aanwezig zijn. Usui Reiki Ryoho werkt met levels: Shōden, Okuden en Shinpiden, die vergelijkbaar zijn met graad I, II en III (Master).
Je krijgt een handboek bij elke inwijding (een certificaat op aanvraag). Een groep is niet groter dan 6 personen. Je hoeft de inwijdingen niet achter elkaar te doen. Ik geef ze met enige regelmaat. 
Ik geef de inwijdingen ook als je al één of twee graden bij iemand anders hebt ontvangen. 

Inwijding Reiki I - Shōden level
Je leert om te gaan met Reiki ofwel de universele levensenergie te voelen. Je ontvangt de diepere uitleg van de Reiki-principes en hoe hiernaar te leven. We doen van daaruit oefeningen om zelfheling te ervaren en anderen daarin mee te nemen. Er zijn geen verplichte handposities en je hoeft de mensen niet aan te raken tijdens een behandeling. De 1e graad is de eenvoud van Reiki, het vertrouwen in de Bron, het eenvoudigweg zijn en doen. Je ontvangt één inwijding. Daarna doen we oefeningen en behandelingen. 

Inwijding Reiki II - Okuden level
In de 2e graad word je nog meer bewust van de manieren waarop de bron zich manifesteert in jou en het vergroten van onze beeldvorming van wat de Bron (en dus jijzelf) kan doen. Je handelt steeds meer uit eenheidsbewustzijn en vanuit innerlijke harmonie. Je leert drie Reiki-symbolen te voelen, waaronder één voor afstandsheling, die de reeds aanwezige frequenties in jou opnieuw activeren. Je ontvangt één inwijding. Daarna doen we oefeningen en behandelingen op onszelf en op anderen op afstand. 

Inwijding Mastergraad/Reiki III - Shinpiden level
De 3e graad voert ons terug naar eenvoud en eenheid: Reiki is in het Doen en in het Zijn; het besef dat er geen verleden en geen toekomst bestaat. Met open handen, een open geest en een open hart onze volledige gerichtheid en aandacht in het Nu; dat is ware innerlijke meesterschap. Op dit niveau kun je heel snel weer in balans en harmonie komen. Je leert het Mastersymbool, wat samen met de 3 andere symbolen een eenheid vormt of zelfs de andere symbolen kan vervangen. Je ontvangt één inwijding. Daarna leer je hoe zelf een ander in te wijden. 

Alle inwijdingen/cursussen zijn van 10.00-15.00 uur of van 13.00-18.00 uur bij een maximum van 6 deelnemers. 
Het minimum aantal deelnemers is 2. Bij een kleine groep is de duur van de inwijding/cursus uiteraard korter.

Buikmassage

Klik op onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Aura/chakrahealing

Klik op onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Intuïtieve Massage

Klik op onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Usui Reiki

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Lichaamsprocessen

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Remedies

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Access Bars

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Regenesis Touch

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder

Moeiteloos Helen

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie

Lees verder